Płyta kuchenna: gazowa czy elektryczna?
Podziel się

Założyciel: Fredka

Opis: Witam Do tej pory posiadałam kuchenkę gazową razem z... więcejWitam Do tej pory posiadałam kuchenkę gazową razem z piekarnikiem. Teraz przy remoncie zmieniam piekarnik na elektryczny a nie wiem co zrobić z płytą kuchenną? Zostać przy gazie czy zmienić na elektryczną bądź indykcyjną? Jak uważacie?
ukryj

Odsłony wątku: 0

Płyta kuchenna: gazowa czy elektryczna?

Odpowiedz
Tadzio i Justysia
24 Listopada 2011
Tadzio i Justysia

Mam płytę elektryczną i jestem bardzo zadowolony przed remontem miałem gazową ,po zmianie  musisz się do niej przyzwyczaić . I przede wszystkim czy masz warunki do podpięcia musisz mieć zasilanie trójfazowe i zabezpieczenie minimum 16A na fazę pamiętaj jest jeszcze odkurzacz i pralka bo inaczej załączysz dwa palniki i zabezpieczenia wybiją super by było 20 A na fazę ,Jak masz jedną fazę to nie myśl o elektrycznej .

Lubię!Pomocne
Franek
24 Listopada 2011
Franek

ja mam płytę indukcyjną i jestem zadowolony - a rachunek za prąd 400zł/mc da się przeżyć

Lubię!Pomocne
Elka
30 Listopada 2011
Elka

płyta indukcyjna jest fajna tylko najgorsze co jest w nich to to że nie trzymają stałej temperatury

Lubię!Pomocne
Ania J.
30 Listopada 2011
Ania J.

Jestem barzo zadowolona z płyty elektrycznej. W porównaniu z gazową jest bardziej estetyczna, bezproblemowa w utrzymaniu czystości ale co akurat mnie najbardziej przekonuje to to, że na meblach, ścianach, pochłaniaczu itd. nie osadza się ten tłusty, lepiący się i trudny do zmycia osad który wytwarza się podczas spalania gazu. Polecam elekrtryczną

Lubię!Pomocne
Działkowiczka
30 Listopada 2011
Działkowiczka

nie polecam indukcyjnej bo garnki do niej za drogie

Lubię!Pomocne
Betton1987
21 Marca 2012
Betton1987

Można też zastosować połączenie kuchenki gazowej z elektrycznym piekarnikiem. To też wydaje się ciekawym rozwiązaniem.

Lubię!Pomocne
tobiaszwawa
28 Marca 2012
tobiaszwawa

Polecam kuchnie indukcyjne przedstawiam kilka argumentów za :) w tej kuchni energia elektryczna wykorzystywana jest bezpośrednio na ogrzewanie garnka. Nie ma więc strat ciepła związanych z ogrzewaniem zbyt dużej powierzchni. dzieki temu kuchnie indukcyjne są ekonomiczne w użytkowaniu dzięki temu można szybciej przygotować potrawy. Kuchnia jest bezpieczna w szczególnie dla dzieci ponieważ staje się gorąca po postawieniu garnka na palniku. Taki rodzaj kuchni jest łatwy w utrzymaniu czystości a w dodatku ma ciekawy i nowoczesny design

Lubię!Pomocne
Ignacy Murowiec
05 Kwietnia 2012
Ignacy Murowiec

Sam też jestem użytkownikiem płyty indukcyjnej. Kiedy kupiliśmy z żoną płytę nie byłem przekonany. Wydawała mi się bardzo delikatna no i jeszcze obawa przed rachunkami za prąd. Co do garnków i ich cen to uważam, że to bzdura. Używamy zupełnie zwyczajnych garnków i nie ma z tym żadnych problemów. Płyta zdecydowanie jest łatwa w utrzymaniu i w użytkowaniu. Przy tym zupełnie inny pułap estetyki. Trzeba tylko uważać żeby garnkami nie rzucać ;)

Lubię!Pomocne

Odpowiedz

Forum budowlane

To jest miejsce dla osób, które:

• szukają porady budowlanej
  • chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
  • mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami

Zdobądź status eksperta

Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za: 
  • Aktywność na forum
  • Ciekawe profile
  • Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
  • Wysokie oceny profilu i innych działań
  • Tworzenie ciekawych i popularnych grup
  • Inne, pozytywne aktywności

Zaloguj sie