Panele czy wykładzina?
Podziel się

Założyciel: lalone

Opis: Witajcie. Zbliża się u mnie remont mieszkania. Zmieniamy w... więcejWitajcie. Zbliża się u mnie remont mieszkania. Zmieniamy w łazienkach PVC na kafelki, jednakże mamy problem z pokojami (salon, sypialnie). Część rodziny chce wykładzinę, część panele i mamy problem. Co za czym przemawia?
ukryj

Odsłony wątku: 0

Panele czy wykładzina?

Odpowiedz
Zbychu
08 Listopada 2011
Zbychu

Z mojego punktu widzenia to panele i wykładziny mają swoje wady i zalety.

Panele są wygodniejsze w czyszczeniu i utrzymaniu natomiast bywają zimne, ciężko chodzi się na nich boso zwłaszcza gdy ma się małe dzieci i zostawiają ślady.

Wykłądziny wymagają częstego i dokładnego czyszczenia, są tańsze niż panele i cieplejsze jednak są skupiskiem roztoczy.

Wydaje mi się , że tak na prawdę to pominniście rozważyć za i przeciw wprawdzie na panele zawsze można położyć dywam wybór też zależy od tego jaką kwotę chcecie na to przeznaczyć.

Lubię!Pomocne
Jadzia
08 Listopada 2011
Jadzia

Witam serdecznie.

Ja jako matka pragnę bezpieczeństwa dla swojego dziecka podczas zabaw ale z tego powodu nie zamierzam zakładać wykładzin dlatego iż strasznie mi się to nie podoba brzydko to wygląda a na panelach położyłam gruby mięciusi włochoaty dywanik od spodu na takiej gumie dzięki czemu nie ślizga się na panelach i zawsze można go zdjąć i wytrzepać na podwórku.

Lubię!Pomocne
Anielka
09 Listopada 2011
Anielka

Ja  podzielam zdanie Jadzi.

Lubię!Pomocne
Jacek K.
09 Listopada 2011
Jacek K.

U mnie żona uparła się pare lat temu na to by założyć wykładzinę w pokoju dziecka i to chyba było najgorsze co mogłem zrobić bo dziecko gdy się bawi bądź jje to wszystko wkoło brudzi a ta wykładzina wyglądała jak po przejściu tajfunu...gdzieś kawałki roztopionej czekolady gdzie indziej nie spieralna plama od flamastrów i wylanego soczku na daremne było pranie tej wykładziny więc zdecydowaliśmy się ją zdjąć i wyrzucić a na jej miejsce położyć panele i mały dywanik na środku z paneli o wiele łatwiej się usówa wszelkie zabrudzienia.

Lubię!Pomocne
Antosia
11 Listopada 2011
Antosia

Tak jak wiele osób tu już chyba wspomniało najlepszym rozwiązaniem jest położenie paneli i jakiegoś dywanika który mąż zawsze będzie mógł zdjąc i wytrzepać a z wykładziną to mordęka.

Lubię!Pomocne
Gawron
15 Listopada 2011
Gawron

panele

Lubię!Pomocne
Demolka
15 Listopada 2011
Demolka

Drogie Panie wyżej ale autor wątku nie pisał nic o bezpieczeństwie wyboru podłogi do pokoju dziecięcego tylko do salonu i sypilani.Ja bym wybrał panele gdyż teraz to norma wykładziny są już pase :).

Lubię!Pomocne
Demolka
15 Listopada 2011
Demolka

Drogie Panie chyba ten wątek pomyliłyście z tym  http://www.domujemy.pl/forum/284/podloga-do-pokoju-dzieciecego/

Lubię!Pomocne
Lilka
24 Listopada 2011
Lilka

Według mnie panele.Wykładziny po pierwsze nie są już modne, są miejscem kumulowania się roztoczy i innych bakterii, więcej pracy i czasu trzeba powięcić jej bt ją wyczyścić a już nie wspomnę o trzepaniu takiej wykładziny.

Lubię!Pomocne
Elka
30 Listopada 2011
Elka

wykładzina już nie jest modna

Lubię!Pomocne

Odpowiedz

Forum budowlane

To jest miejsce dla osób, które:

• szukają porady budowlanej
  • chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
  • mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami

Zdobądź status eksperta

Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za: 
  • Aktywność na forum
  • Ciekawe profile
  • Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
  • Wysokie oceny profilu i innych działań
  • Tworzenie ciekawych i popularnych grup
  • Inne, pozytywne aktywności

Zaloguj sie