Tapeta czy farba - co dłużej wytrzyma?
Hej
Ja sobiście wybrałbym farby ze względu na to, że zawsze można szybko przemalować na inny kolor a tapetę jednak trzeba zdzierać choć na tapecie np;wzorzystej nie widać zabrudzeń ale ja wolę farby.
Ja bym wybrała tapetę i farbę bardzo podoba mi sie takie połączenie gdzie na środku ściany jest przyklejona jakaś ładna wzorzysta tapeta nadająca klimatu mieszkaniu.
z tapetą może być ten problem, że może się odklejać gdy w mieszkaniu będzie zbyt ciepło bądź wilgotno co może źle wpłynoć na klej na który będzie przyklejona tapeta.
Tapeta dłużej ale po co oglądać przez lata ten sam wzorek więc lepiej malować i zmieniać kolorystykę częściej. Ja mam zrobione w pokoju trzy ściany farbą a czwarta tapetą i dzięki temu jest ciekawie i praktycznie. Ściany zawsze mogę przemalować pod któryś kolor z tapety a same tapety teraz są naprawde piekne.
Hej.
Wydaje mi się, że farba i tapeta są na tym samym poziomie trwałości wykluczając wszelkie nie dogodności w mieszkaniu np wilgoć...farba ma tą zaletę iż zawsze szybko można zmienić jej kolor natomiast dość szybko się brudzi a na tapecie tak nie widać tych zabrudzeń jednak ja bym wybrała może połączenie tego i tego by nie rezygnować z jednej z tych opcji.Np; można jedną ścianę pomalować farbą a drugą obkleić jakąś ładną tapetą.
To chyba powinno zależeć od Ciebie bo kogo byś nie zapytał to spotkasz się z odmienną opinią dlatego może sam rozważ za i przeciw jednego i drugiego i wybierz ten przeważający większością dobrych alternatyw przemawiających za.
Forum budowlane
To jest miejsce dla osób, które:
- szukają porady budowlanej
- chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
- mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami
Zdobądź status eksperta
Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za:- Aktywność na forum
- Ciekawe profile
- Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
- Wysokie oceny profilu i innych działań
- Tworzenie ciekawych i popularnych grup
- Inne, pozytywne aktywności