Alergik w mieszkaniu
Po pierwsze należy zrobić badanie na co jest uczulona. Inaczej można tak do u.....j śmierci probować eliminować rożne rzeczy, a i tak nie trafić.
A uczulonym można być dosłownie na wszystko. Skąd wiadomo, że na coś w mieszkaniu? A może na jakiś pokarm, może na ubranie, kosmetyk, chemię gospodarczą, sierść jakiegoś zwierzaka, lekarstwo, słońce, pyłki roślin itd. itd..... Zacząć od sprawdzenia! Najlepiej u alergologa.
Najpierw to niech siostra zrobi badanie na co jest uczulona to bardzo Wam pomoże i ułatwi życie bo może nie będzie trzeba eliminować nie potrzebnych rzeczy/przedmiot w domu.
Faktycznie uwaga kolegi jest bardzo na miejscu.Osobiście mogę doradzić jeszcze aby przy najblizszym remoncie do malowania ścian uzyć farb fotokatalitycznych.
Hej.
Jeśli masz alergika w domu to dużo roboty przed tobą bo musisz całe mieszkanie dostosować do tej osoby.Ściany malować farbami antyalergicznymi, podłogi muszą być zaionpregowane podowiednim preparatem oczywiście też antyalergicznym i tak z każdą rzeczą w mieszkaniu.Prościej i taniej jest zrobić te badania uczuleniowe :)
Hej.
A na co dokładnie jest uczulona Twoja siostra?Bo wiesz jesli na jedzenie to po prostu niech nie spożywa tych uczulających ją produkt
Witam.
Niestety ale mieszkanie z alergikiem jest "trudne" bo trzeba uważać na to co się kupuje i przynosi do mieszkania by nie uczulało danej osoby więc to jest ciężkie też zapewne trzeba wymieniać wiele przedmiotów które w swoim składzie nie miały uczulających skłądników.
Sprawa jest prosta trzeba z mieszkania wyeliminować produkty/przedmioty które uczulają alergika i po problemie.
Witam.
Droga Grafko długa droga przed Wam ale to nie oznacza, że cieżka prowadząca ciernistą drogą..wiem bo sama mam w domu osobę uczuloną na wiele wiele rzeczy...ale nie jest tak cięzko jakby się wydawało :) po pierwsze tak jak tu już wszyscy wspomnieli zróbcie dokładne testy alergiczne by wykluczyć ewentualne zagrożenia dla alergika i trzeba bacznie przyglądać się temu z czym ma na codzień kontakt osoba uczulona i patrzeć jak reaguje na stycznośc z takimi rzeczami(przedmiotami).Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej napisz do mnie na Priv może będe mogła Ci w jakiś sposób pomóc.I nie zamartwiaj się na zapas.
Pozdrawiam
Forum budowlane
To jest miejsce dla osób, które:
- szukają porady budowlanej
- chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
- mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami
Zdobądź status eksperta
Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za:- Aktywność na forum
- Ciekawe profile
- Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
- Wysokie oceny profilu i innych działań
- Tworzenie ciekawych i popularnych grup
- Inne, pozytywne aktywności