Alergik w mieszkaniu
Podziel się

Założyciel: Grafka

Opis: Okazało się, że moja siostra jest alergikiem. Jak zadbać w... więcejOkazało się, że moja siostra jest alergikiem. Jak zadbać w mieszkaniu o to aby alergik miał się w nim "dobrze". Rozumiem że zacząć trzeba od pościeli na bezpierzową, jakiś nawilżać powietrza, co jeszcze? Na co mam jeszcze zwrócić uwagę? Poradzie. Pomijam porządek bo kurzu być nie może.
ukryj

Odsłony wątku: 0

Alergik w mieszkaniu

Odpowiedz
lalone
28 Października 2011
lalone

Po pierwsze należy zrobić badanie na co jest uczulona. Inaczej można tak do u.....j śmierci probować eliminować rożne rzeczy, a i tak nie trafić.

A uczulonym można być dosłownie na wszystko. Skąd wiadomo, że na coś w mieszkaniu? A może na jakiś pokarm, może na ubranie, kosmetyk, chemię gospodarczą, sierść jakiegoś zwierzaka, lekarstwo, słońce, pyłki roślin itd. itd..... Zacząć od sprawdzenia! Najlepiej u alergologa.

Lubię!Pomocne
Roberto
28 Października 2011
Roberto

Najpierw to niech siostra zrobi badanie na co jest uczulona to bardzo Wam pomoże i ułatwi życie bo może nie będzie trzeba eliminować nie potrzebnych rzeczy/przedmiot w domu.

Lubię!Pomocne
ikaria
31 Października 2011
ikaria

Faktycznie uwaga kolegi jest bardzo na miejscu.Osobiście mogę doradzić jeszcze aby przy najblizszym remoncie do malowania ścian uzyć farb fotokatalitycznych.

Lubię!Pomocne
Dominik z Mazur
01 Listopada 2011
Dominik z Mazur

Hej.

Jeśli masz alergika w domu to dużo roboty przed tobą bo musisz całe mieszkanie dostosować do tej osoby.Ściany malować farbami antyalergicznymi, podłogi muszą być zaionpregowane podowiednim preparatem oczywiście też antyalergicznym i tak z każdą rzeczą w mieszkaniu.Prościej i taniej jest zrobić te badania uczuleniowe :)

Lubię!Pomocne
Surfistka
02 Listopada 2011
Surfistka

Hej.

A na co dokładnie jest uczulona Twoja siostra?Bo wiesz jesli na jedzenie to po prostu niech nie spożywa tych uczulających ją produkt

Lubię!Pomocne
Paula
05 Listopada 2011
Paula
Skoro okazało się, że Twoja siostra jest alergikiem to też chyba wiadomo na co??
Lubię!Pomocne
Jadzia
08 Listopada 2011
Jadzia

Witam.

Niestety ale mieszkanie z alergikiem jest "trudne" bo trzeba uważać na to co się kupuje i przynosi do mieszkania by nie uczulało danej osoby więc to jest ciężkie też zapewne trzeba wymieniać wiele przedmiotów które w swoim składzie nie miały uczulających skłądników.

Lubię!Pomocne
Jacek K.
09 Listopada 2011
Jacek K.

Sprawa jest prosta trzeba z mieszkania wyeliminować produkty/przedmioty które uczulają alergika i po problemie.

Lubię!Pomocne
Danielowiczowie
17 Listopada 2011
Danielowiczowie

Witam.

Droga Grafko długa droga przed Wam ale to nie oznacza, że cieżka prowadząca ciernistą drogą..wiem bo sama mam w domu osobę uczuloną na wiele wiele rzeczy...ale nie jest tak cięzko jakby się wydawało :) po pierwsze tak jak tu już wszyscy wspomnieli zróbcie dokładne testy alergiczne by wykluczyć ewentualne zagrożenia dla alergika i trzeba bacznie przyglądać się temu z czym ma na codzień kontakt osoba uczulona i patrzeć jak reaguje na stycznośc z takimi rzeczami(przedmiotami).Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej napisz do mnie na Priv może będe mogła Ci w jakiś sposób pomóc.I nie zamartwiaj się na zapas. 

Pozdrawiam 

Lubię!Pomocne

Odpowiedz

Forum budowlane

To jest miejsce dla osób, które:

• szukają porady budowlanej
  • chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
  • mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami

Zdobądź status eksperta

Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za: 
  • Aktywność na forum
  • Ciekawe profile
  • Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
  • Wysokie oceny profilu i innych działań
  • Tworzenie ciekawych i popularnych grup
  • Inne, pozytywne aktywności

Zaloguj sie