Wyciszenie mieszkania w bloku
Podziel się

Założyciel: Bartosik

Opis: Witam. Jak można wyciszyć mieszkanie w bloku?Czy ktoś z Was to... więcejWitam. Jak można wyciszyć mieszkanie w bloku?Czy ktoś z Was to robił? jJakiego materiału użyliście i z jakim skutkiem?_I jakie było źródło hałasu?
ukryj

Odsłony wątku: 0

Wyciszenie mieszkania w bloku

Odpowiedz
Ekolog
25 Października 2011
Ekolog

materiał powinien byc o duzej gęstości im grubszy tym lepszy przy niskich pomieszczeniach w bloku 2,5m po wyciszeniu wys. pomieszczeń musiałaby być 2,3 co nie jest realne, więc inne metody to

Lubię!Pomocne
Demolka
05 Listopada 2011
Demolka
Hej
Ja niestety nie robiłem wyciszenia u siebie w mieszkaniu le wydaje mi się że musisz zastosować mate akustyczną.
Lubię!Pomocne
Tobi
09 Listopada 2011
Tobi

http://www.tilia.com.pl/maty_wygluszajace.php tu masz troche napisane o tych matach wygłuszających.

Lubię!Pomocne
Roberto
11 Listopada 2011
Roberto

Ja znam sposób z lat młodości :D z kumplem obkładaliśmy ściamy foremkami od jajek :D i choć wydaje się denne to działało, a jaki efekt wizualny pomieszczenia był :D:D

Lubię!Pomocne
Tomasz G
11 Listopada 2011
Tomasz G

Roberto  ja też tak kiedyś robiłem z kumplami jak tworzylismy swój zespół  ale wykładaliśmy tymi foremkami garaż od wszystkich sąsiadek zbieraliśmy te foremki po pewnym czasie same zaczęły nam je przynosić :D to były czasy a w środku garaż wyglądał jak jakiś statek kosmiczny :D:D

Lubię!Pomocne
Bartek
22 Listopada 2011
Bartek

Ja nigdy nie słyszałem o wyciszaniu za pomocą foremek od jajek :D weżcie opowiedzcie na jakiej to zasadzie wycisza pomieszczenie, a może macie zdjęcia jak to wygląda??cholernie mnie ciekawi.

Lubię!Pomocne

Odpowiedz

Forum budowlane

To jest miejsce dla osób, które:

• szukają porady budowlanej
  • chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
  • mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami

Zdobądź status eksperta

Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za: 
  • Aktywność na forum
  • Ciekawe profile
  • Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
  • Wysokie oceny profilu i innych działań
  • Tworzenie ciekawych i popularnych grup
  • Inne, pozytywne aktywności

Zaloguj sie