Płytki na podłodze
Podziel się

Założyciel: Paula

Opis: Chcę położyć płytki w kuchni i w połowie salonu (salon jest... więcejChcę położyć płytki w kuchni i w połowie salonu (salon jest połączony z kuchnią).
ukryj

Odsłony wątku: 0

Płytki na podłodze

Odpowiedz
Paula
05 Października 2011
Paula
Chcę położyć płytki w kuchni i w połowie salonu (salon jest połączony z kuchnią). Zastanawiam się czy w kuchni położyć w karo czy lepiej prosto? W salonie najprawdopodobniej prosto ponieważ połączone będą z panelami. Czy nie będzie "zimno" przez te kafelki w salonie? Co uważacie o takim połączeniu?
Lubię!Pomocne
Tomasz G
05 Października 2011
Tomasz G
Karo jest juz nie modne a połączenie z panelami zalezy z jakimi podoba mi się choć u siebie będę mieć na całym dole same płytki na ogrzewanie podłogowe.Więc jeśli nie masz ogrzewania podłogowego to dobrze się zastanów czy aby na pewno te płytki w większości czy moze panele w większości.
Lubię!Pomocne
Antosia
05 Października 2011
Antosia
miałam płytki na parterze domu,i uratowało mnie to przy zalaniu /pękł filtr wodny,wylała się woda na wys.13 cm/płytki przeżyły i mają się dobrze.Po zalaniu musiałam wymienić panele w pokoju gościnnym oczywiście na płytki.
Polecam,jedynie te o wysokiej klasie ścieralności i i nie chropowate/zatrzymują bród/jeżeli masz dobrą izolacje to nie problem z chłodem-w lecie na upały idealny na boso.
Lubię!Pomocne
Pracuś
07 Października 2011
Pracuś
Wydaje mi się, że najlepiej będzie jak położysz płytki prosto.
Osobiście uważam, że nie powinno być zimno przez płytki w salonie gdyż nie zamierzasz kłaść ich na całej powierzchni salonu tylko na pewnej jego części.
Lubię!Pomocne
Zbychu
07 Października 2011
Zbychu
Chyba to nie zbyt dobry pomysł ze względu na to, że od płytek strasznie może ciągnąć zimno.
Lubię!Pomocne
Jadzia
09 Października 2011
Jadzia
Bardzo mi się podoba ten pomysł według mnie to wygląda dość fajnie :) a gdy zimą będzie Ci ciągnąć zimno od płytek to możesz sobie na nie położyć jaki dywanik :)
Lubię!Pomocne
Elka
10 Października 2011
Elka
Ja, oprócz sypialni mam płytki w całym domu i ogrzewanie podłogowe.Rewelacja - szczególnie zimą.Latem leciutki chłód w rozgrzane stopy.Przyznam, dla zmarzlaka takiego jak ja - najgorszy jest okres przejściowy gdy jeszcze nie ma upałów a kaloryfery już nie grzeją.Co do połączeń z panelami-mnie osobiście takie coś się nie podoba, ale to rzecz gustu.Poza tym sposób układania wg mnie też zależy od wielu czynników.Ja lubię prostotę.U mnie wszystkie płytki położone są najprościej, bo i płytki mają jakiś deseń i fuga jest różna i dekoracje w pomieszczeniach . Nie lubię chaosu.
Lubię!Pomocne
Roberto
11 Października 2011
Roberto
Takie płytki nie są dobrym rozwiązaniem chyba, że masz podłogę podgrzewaną.
Lubię!Pomocne
Lilka
11 Października 2011
Lilka
Chyba tu się wypowiadają osoby które nie mają styczności z tym.
Ja mam takie płytki w kuchni i przechodzą na pogranicze z salonem i co jak co nie ciągnie od nich zimno jeśli ma się właściwie ocieploną podłogę.
Lubię!Pomocne
ikaria
18 Października 2011
ikaria
w kuchni położyła bym na prosto tak samo jak i w salonie aby powierzchnia tworzyła wrażenie monolitycznej.
Lubię!Pomocne

Odpowiedz

Forum budowlane

To jest miejsce dla osób, które:

• szukają porady budowlanej
  • chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
  • mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami

Zdobądź status eksperta

Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za: 
  • Aktywność na forum
  • Ciekawe profile
  • Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
  • Wysokie oceny profilu i innych działań
  • Tworzenie ciekawych i popularnych grup
  • Inne, pozytywne aktywności

Zaloguj sie