Podłoga do pokoju dziecięcego
Danielka
27 Września 2011
Paneli lub drewna i mały dywan który łatwo wyczyścić uprać.Nigdy przenigdy wykładziny to siedlisko bakterii roztoczy i innych zagrażających życiu dziecka dziadostwa.
Dominika i Aleks
28 Września 2011
Witam.
Według mnie w tym przypadku dobrym rozwiązaniem jest podłoga drewniana wykonana z materiałów naturalnych, ekologicznych, bezpiecznych oraz trwałych.Szczególnie dla alergików, gdyż pozytywnie jonizuje powietrze, nie elektryzuje się i nie przyciąga kurzu. Naturalna zdolność drewna do pochłaniania wody i oddawania jej w postaci pary czyni podłogę drewnianą prawdziwym regulatorem wilgotności powietrza, przez co ułatwia oddychanie. Do pokoju dziecięcego najlepiej wybrać najtwardsze rodzaje drewna: przede wszystkim gatunki egzotyczne, a z rodzimych jesion czy dąb.
Do pokoju dziecięcego należy wybierać atestowany klej i lakier najlepiej wodorozcieńczalny, bo nie wydziela szkodliwych oparów i nie ma tak nieprzyjemnego zapachu jak poliuretanowy. Sklepy Komfort oferują podłogi drewniane, które są już fabrycznie wykończone olejem lub lakierem i posiadają odpowiednie atesty. Taką podłogę wystarczy tylko zamontować.
Mam nadzieję, że pomogłam sama mam dziecko i wiem, że przy wykończeniu pokoiku trzeba zwracać uwagę na każdy element "wystroju" .
Pozdrawiam
Według mnie w tym przypadku dobrym rozwiązaniem jest podłoga drewniana wykonana z materiałów naturalnych, ekologicznych, bezpiecznych oraz trwałych.Szczególnie dla alergików, gdyż pozytywnie jonizuje powietrze, nie elektryzuje się i nie przyciąga kurzu. Naturalna zdolność drewna do pochłaniania wody i oddawania jej w postaci pary czyni podłogę drewnianą prawdziwym regulatorem wilgotności powietrza, przez co ułatwia oddychanie. Do pokoju dziecięcego najlepiej wybrać najtwardsze rodzaje drewna: przede wszystkim gatunki egzotyczne, a z rodzimych jesion czy dąb.
Do pokoju dziecięcego należy wybierać atestowany klej i lakier najlepiej wodorozcieńczalny, bo nie wydziela szkodliwych oparów i nie ma tak nieprzyjemnego zapachu jak poliuretanowy. Sklepy Komfort oferują podłogi drewniane, które są już fabrycznie wykończone olejem lub lakierem i posiadają odpowiednie atesty. Taką podłogę wystarczy tylko zamontować.
Mam nadzieję, że pomogłam sama mam dziecko i wiem, że przy wykończeniu pokoiku trzeba zwracać uwagę na każdy element "wystroju" .
Pozdrawiam
Antosia
05 Października 2011
ja polecałabym do pokoju dziecięcego wybrać podłogę drewnianą naturalną, która nie jest pokryta substancjami które mogą źle wpłynąć na dziecko na drogi oddechowe, śluzówkę mogą uczulać dlatego polecam ekologiczne, naturalne produkty najlepiej antyalergiczne wtedy jest pewność, że dziecko nie uczulą :) a na drewniana podłogą położyłabym jakiś mały dywanik z niezbyt długiego włosia by nie zbierały się w nim roztocza i inne bakterie.
Forum budowlane
To jest miejsce dla osób, które:
- szukają porady budowlanej
- chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
- mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami
Zdobądź status eksperta
Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za:- Aktywność na forum
- Ciekawe profile
- Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
- Wysokie oceny profilu i innych działań
- Tworzenie ciekawych i popularnych grup
- Inne, pozytywne aktywności