łazienka
ludwiczek
09 Września 2011
Witam, mam pytnie. Postanowiłem zagospodarować poddasze. Postawilem scianki działowe i zabieram sie za urządzenie lazienki. Problem polega tylko na tym że na sufice i skosach sa płyty gipsowe białe. Czy są jakieś farby czy inne środki aby zabezpiczyć te płyty przed wilgocia zwłaszcza tam gdzie bedzie prysznic. Nie chce wymieniac sufitu i tez nie chce obciążac go dadatkowa warstwa płyt zielonych. Płyty sa juz pomalowane a sufit wykonczony i chcialbym naj mniej inwazyjna metode. Prosze o pomoc.
Willa Arkadia
09 Września 2011
wystarczy zwykła powłoka uszczelniająca kauczukowo-bitumiczna, a na rogach można poprzyklejać taśme którą można zamalować warstwą bitumiczną
ludwiczek
09 Września 2011
czy tą powłoke kauczukowo-bitumiczna moge połozyć na pomalowany regips. I czy mozna ta powłoke odrazu malowac emulsja.
A może zastosować folie w płynie? Tylko jestem ciekaw czy po tych zabiegach musze cos robić z sufitem np. gładzią czy można odrazu malować.
A może zastosować folie w płynie? Tylko jestem ciekaw czy po tych zabiegach musze cos robić z sufitem np. gładzią czy można odrazu malować.
Seba
13 Września 2011
No ja niestety nie mam pojęcia ale wydaje mi się, że mogą być te płyty przynajmniej u mojego znajomego na poddaszu w łazience tak jest
Tomasz G
07 Października 2011
Tylko ciekawe czy nie musisz tej płyty odpowiednio zabezpieczyć przed wilgocią.
ikaria
14 Października 2011
Wystarczy,że zastosujesz izolację przeciwko wilgoci np w postaci folii w płynie.
ludwiczek
23 Października 2011
Wiem że folia w płynie będzie njalepsza ale czy można nią pokryć pomalowany sufit?
ikaria
23 Października 2011
No niestety ,folii w płynie nie stosuje sie pod powierzchnie przeznaczone do malowania farba tylko pod płytki:(.
Więcej na ten temat :
http://olazience.pl/montaz-lazienki-cersanit/6-zabezpiecz-lazienke-przed-wilgocia
Forum budowlane
To jest miejsce dla osób, które:
- szukają porady budowlanej
- chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
- mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami
Zdobądź status eksperta
Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za:- Aktywność na forum
- Ciekawe profile
- Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
- Wysokie oceny profilu i innych działań
- Tworzenie ciekawych i popularnych grup
- Inne, pozytywne aktywności