Wykończenia wnętrz - prace wykończeniowe wnętrz
Domator
29 Sierpnia 2011
No i stało się, kredyt wzięty, umowy podpisane, klucze otrzymane, całe 58 m2 stoi przede mną i rodziną otworem. Do przeprowadzki jednak droga daleka, bo w środku tylko beton. Na wykończenie mieszkania potrzebne są pieniądze, których mamy o wiele za mało niż potrzeba. Chcemy więc wraz z żoną, z pomocą kolegi i ojca sami zrobić gładź, położyć podłogi i glazurę. Szkopuł w tym, że nikt z nas o wykończaniu mieszkania nie ma pojęcia. Kupiłem już jakieś poradniki typu ?zrób to sam?, a teraz oczekuję porady osoby, która była w podobnej sytuacji. Czy warto się za to brać, czy to się uda? Ambicji nam nie brakuje, gorzej z umiejętnościami.
mój-dom
29 Sierpnia 2011
Witam, ja jeszcze jestem na etapie budowy domu i do wykończenia wnętrz mi daleko, ale zapewne też mnie to czeka. Również planuję sam wykańczać dom. No może z pomocą szwagra :) Tez mam obawy czy podołam temu przedsięwzięciu, ale jak słyszę, że znajomym się udało to myślę, że mi też. Zaczną od parteru, potem piętro.
Daj znać jak Ci idą pracę.
Daj znać jak Ci idą pracę.
Darek U
29 Sierpnia 2011
wydaje mi się w tych czasach to nie problem samemu wyremontować mieszkanie ale jednak czasem lepiej gdy ma na to wszystko fachowiec, a nie masz żadnego znajomego który mógłby Ci doradzić/pomóc?
PIGOL
30 Sierpnia 2011
gdyby wystąpiły jakieś niepewności zapraszam na mojego bloga (niedawno założony co prawda, ale powstał w celu rozwiewania wątpliwości w dziedzinie budowy i remontu) służę radą :)
REMONT-WAW.BLOGSOT.COM
REMONT-WAW.BLOGSOT.COM
Domator
30 Sierpnia 2011
bardzo dziękuję za słowa wsparcia:) przyda się. Mamy osoby z rodziny które także same remontowały mieszkanie, nawet kolega działa w tym fachu, więc sądzę że pomału jakoś zrobimy to co trzeba. No i jaka satysfakcja - jak w reklamie "Zostań bohaterem w swoim domu" :)
a pytanie czy uważacie że dobrym pomysłem wykończenia wnętrza przedpokoju będzie gres? Moja żona upiera się przy kudłatej wykładzinie, ale jak sobie pomysle ile to brudu wejdzie na jesieni i w zimie to aż cos mi się robi. potem to trzepac. a gres? Ładnie wygląda łatwy w utrzymaniu...
a pytanie czy uważacie że dobrym pomysłem wykończenia wnętrza przedpokoju będzie gres? Moja żona upiera się przy kudłatej wykładzinie, ale jak sobie pomysle ile to brudu wejdzie na jesieni i w zimie to aż cos mi się robi. potem to trzepac. a gres? Ładnie wygląda łatwy w utrzymaniu...
Forum budowlane
To jest miejsce dla osób, które:
- szukają porady budowlanej
- chcą się podzielić się swoim doświadczeniem
- mają ochotę podyskutowaćz innymi użytkownikami
Zdobądź status eksperta
Nasi moderatorzy bacznie obserwują wydarzenia na całym serwisie i nagradzają punktami za:- Aktywność na forum
- Ciekawe profile
- Aktywność w poznawaniu nowych znajomych
- Wysokie oceny profilu i innych działań
- Tworzenie ciekawych i popularnych grup
- Inne, pozytywne aktywności